bajko-sokoray.hu

 

MENÜ

Bemutatkozás

A választókerület

 
Budafok-Tétény jövője


Budafoki Minimum

Az ellenzék közös
kerületi programja


Facebook

Kapcsolat
 

 

 

 Éljenek a fák!
 Éljenek a fák!

 


 

Budafok-Tétény jövője Értéknyilatkozat

 

1. A leghatározottabban elutasítjuk a korrupció minden formáját. Az önkormányzati és állami források a magas minőségű közszolgáltatások nyújtását és állampolgárok jólétét hivatottak támogatni, nem pedig politikai haszonlesők gazdagodását. E szilárd meggyőződésünk miatt nem támogatunk egyetlen olyan döntést sem, amely megkárosítja a budafok-tétényi polgárokat és elősegítjük a legszélesebb körű transzparenciát az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban. Jól kereshető módon online elérhetővé tesszük az önkormányzat szerződéseit, és megkönnyítjük az állampolgári adatkéréseket.

2. Hisszük, hogy a megválasztott képviselőknek mindig a tudásuk legjavát kell nyújtaniuk munkájuk során. Nincs olyan politikai helyzet, vagy homályos háttéralku, amely igazolná egy képviselő passzivitását, feladatainak elmulasztását és az őt megválasztók érdekképviseletének feladását. Nem szavazógépeket, hanem aktív és lelkiismeretes képviselőket küldünk az önkormányzati képviselő-testületbe. 

3. Mélyen hiszünk a demokratikus döntéshozatalban. Csak akkor születhetnek jó döntések, ha azokat demokratikus vita előzi meg. Nem szabad kirekeszteni a lakosságot, valamint a polgárok megszerveződő politikai és civil csoportjait a döntések előkészítéséből, megtárgyalásából. Felkarolunk tehát minden konstruktív lakossági kezdeményezést és tisztelettel kezeljük a miénktől eltérő véleményeket is. Továbbá  hiszünk benne, hogy a mindenkori ellenzéknek lehetőséget kell adni az ügyek mentén történő konstruktív közös munkára Budafok-Tétény hosszú távú fejlődése érdekében.

4. Nem kötünk politikai alkut XXII. kerületi FIDESZ-KDNP-vel. Nem kötünk semmiféle politikai szövetséget a Magyarország demokratikus, jogállami berendezkedését leépítő, intézményes korrupciót működtető FIDESZ-KDNP kormánykoalció pártjaival. Nem állhat elő olyan helyzet az őszi önkormányzati választás után, hogy a Budafok-Tétény közéletét lepusztító, a hatalmukkal visszaélő kormánypárti alakulatokkal koalícióra lépjünk, vagy azokkal titkos háttéralkut kössünk. Természetesen konkrét ügyekben, a választók érdekét szem előtt tartva nyitottak vagyunk mindenkivel a közös munkára.

5. Fenntartható Budafok-Tétényt építünk. A kerületben megvalósuló magán- és önkormányzati beruházások esetén az önkormányzati hatáskörön belüli legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat vezetjük be. Új beruházás nem történhet a zöldterület arányának rovására. A kerületi közlekedést úgy alakítjuk, hogy az itt lakók vonzó alternatívát lássanak a kerékpáros- és a tömegközlekedésben. Törekszünk a kerületben keletkező kommunális hulladék teljes visszaszorítására, az önkormányzati intézményekben megtiltjuk az egyszerhasználatos műanyag használat. Támogatjuk az energetikai fejlesztéseket és növeljük a kerületi faültetések ütemét.

6. Víziót adunk Budafok-Téténynek. A szövetségünk közös programot alkot a kerületi lakosság aktív bevonásával, amely a kihívásokra reális válaszokat állít és egy pozitív jövőképet kínál Budafok-Tétény minden polgára számára. 

7. Helyrehozzuk a Fidesz által okozott károkat. Nem alkalmazzuk a rabszolgatörvényt, tisztességes kerületi sajtót alakítunk ki,  nem fordítjuk el az arcunkat a kerületünk fenntartásából kivont és tönkretett oktatási intézményektől, felülvizsgáljuk a közbeszerzéseket. Tiszteljük a polgárok privát szféráját: nem kufárkodunk a kerületi lakosság személyes adataival. Hiszünk a párbeszéd fontosságában, ezért kerületi közbeszéd színvonalát kiemeljük jelenlegi mocsarából, és végérvényesen a múlt részévé tesszük a fideszes városvezetés arroganciáját. 

8. Véget vetünk az uram-bátyám világnak Budafok-Tétényben! A teljesítmény és a hozzáértés számítson a kinevezéseknél! Csak olyan vezetők kinevezését támogatjuk, akik feddhetetlenek, rátermettek a feladatra, rendelkeznek az adott pozíció magas szintű elvégzéséhez szükséges szakértelemmel és képesek elnyerni az általuk vezetett munkatársak együttműködését. Legyen szó bármilyen pozícióról, akár városüzemeltetési irodavezetőről, akár iskolaigazgatóról. 

Budafok-Tétény, 2019. augusztusa


Momentum Mozgalom (Momentum)

Demokratikus Koalíció (DK)

Magyar Szocialista Párt (MSZP)

Párbeszéd Magyarországért (Párbeszéd)

Lehet Más a Politika (LMP)

Jobbik Magyarországért Mozgalom (JOBBIK)

Budafok-Tétény Általános Ipartestület (Ipartestület22)

Közösség Dél-Budáért Egyesület (KÖZ)

 

 


MegosztásHavasi Gábor

Karácsony Gergely

Lehet Más a Politika!

 

Impresszum:

Bajkó-Sokoray István (Budafok-Tétény 2. választókerület)
Az ellenzék jelöltje, a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, illetve a Jobbik támogatásával.
bajko-sokoray.hu fb.com/bajkosokoray info@bajko-sokoray.hu +3620 553 9937
 

 

facebook.com/bajkosokoray twitter.com/bajkosokoray